Projektikumppanit

atempo BetriebsGesmbH

atempo on voittoa tavoittelematon organisaatio ja kokenut sosiaalinen yritys, joka on erikoistunut parantamaan vammaisten ihmisten elämänlaatua. atempo pyrkii varmistamaan, että kaikilla ihmisillä on yhtäläiset oikeudet elää, oppia ja työskennellä. atempo kehittää tuotteita yleissivistävässä koulutuksessa, työmarkkinoille integroitumisessa, esteettömyydessä ja sosiaalipalvelujen arvioinnissa.

Sijaitsemme Grazissa, Itävallassa, ja meillä on yli 20 vuoden kokemus työskentelystä vammaisten ihmisten kanssa ja heidän hyväkseen. Kaikkien atempon toimintojen tavoitteena on pyrkiä tasa-arvoistamaan oppimisvaikeuksia ja vammoja omaavien ihmisten asemaa. Lisäksi atempo pyrkii poistamaan esteitä, jotka estävät oppimisvaikeuksia ja vammoja omaavia ihmisiä osallistumasta yhteiskuntaan tasavertaisina kansalaisina. Eurooppalaisten projektikumppanuuksiensa kautta atempo tekee yhteistyötä monien samanlaisten organisaatioiden ja aloitteiden kanssa kaikkialla Euroopassa. Atempo-organisaatiossa on kolme osastoa: capito, Nueva ja koulutus ja ura. capito on italiaa ja tarkoittaa “olen ymmärtänyt”. capito tuottaa helposti luettavaa tai ymmärrettävää ja teknisesti esteetöntä tietoa. “Nuevan” avulla atempo määrittelee, arvioi ja kuvailee palvelujen laatua palveluiden käyttäjien näkökulmasta. “Koulutus ja ura” -osasto tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille, joilla on oppimis- ja muita vammoja.

https://www.atempo.at/

https://www.atempo.at/inklusion-in-der-schule/

Rooli hankkeessa: 

Se valvoo hankeprosessia ja vastaa opetussuunnitelman osien kehittämisestä. Atempon nykyisillä digivalmentajilla on tukeva rooli hankkeessa. He tuovat kokemuksensa hankkeeseen. atempo työstää PR 1 – Analyysiraporttia yhteistyössä Grazin yliopiston kanssa. Lisäksi organisaatio kehittää moduulit 2 “Media Competence” ja 4 “Social and Communicative Competence” yhdessä SJOGC:n kanssa. atempo vastaa näiden moduulien opetussuunnitelman ja oppimateriaalien sisällön suunnittelusta.

 

Projektiryhmä: 

Mag. Eveline Wiesenhofer (Projektinhallinta)

Eveline Wiesenhofer toimii tässä hankkeessa opettajana ja projektikoordinaattorina, joka koordinoi hanketta, valvoo välitavoitteita ja työskentelee materiaalien kehittämisen parissa.

Verkkosivusto

Digitaaliset valmentajat: 

Lisa Franz, BEd MA (Digitaalisen koulutuksen osaston päällikkö)

Lisa Franz on atempon digitaalisen osallistavan koulutuksen osaston johtaja. Tässä hankkeessa hän koordinoi opetussuunnitelman ja materiaalien kehittämistä.

Verkkosivusto

Barbara Schmid (kouluttaja) 

Barbara kouluttaa vammaisia ihmisiä. Koulutuksissaan hän antaa ihmisille mahdollisuuden käyttää digitaalisia laitteita luovasti. Tässä hankkeessa hän kouluttaa digivalmentajiamme, seuraa heitä kouluihin ja kehittää materiaaleja.

Verkkosivusto

Philipp Kamenschak

Philipp on työskennellyt DigiCoachina Grazin peruskoulussa lokakuusta 2019 lähtien.
Hän on siellä neljänä päivänä viikossa ja työskentelee eri luokkien kanssa.
DigiCoachin työhönsä hän yhdistää:

  • Itsenäisyys,
  • lasten kanssa työskentelyn oppiminen
  • ja digikasvatuksen tukeminen.

Patrick  Amreich

Patrick on toiminut DigiCoachina Grazin peruskoulussa vuodesta 2018. Hän on siellä neljänä päivänä viikossa ja työskentelee yhden luokan kanssa.
Hän sanoo, että parhaita asioita DigiCoachina toimimisessa ovat seuraavat:

  • Oppiminen,
  • hauskanpito
  • ja lasten oppimisen edistymisen seuraaminen.

 

Bastian Präpasser

Bastian on toiminut DigiCoachina Grazin peruskoulussa vuodesta 2018. Hän on siellä neljänä päivänä viikossa ja työskentelee yhden luokan kanssa.
Hän sanoo, että parasta DigiCoachina työskentelyssä on:

  • Lasten auttaminen,
  • vuorovaikutus lasten kanssa
  • ja digitaalinen työ.

Kevin Gritsch

Kevin on toiminut DigiCoachina Grazin peruskoulussa vuodesta 2018. Hän on siellä neljänä päivänä viikossa ja työskentelee eri luokkien kanssa.
Hän yhdistää työnsä DigiCoachina mm:

  • Yhteisö,
  • tasa-arvo kaikille ihmisille
  • ja digitaaliseen koulutukseen.

Salko Causevic

Salko on työskennellyt DigiCoachina Grazin peruskoulussa vuodesta 2022 lähtien. Hän on siellä kolmena päivänä viikossa ja työskentelee moniluokkaisen luokan kanssa.
Hän sanoo, että DigiCoachina:

  • voi olla roolimalli muille,
  • haluaa jakaa tietonsa lasten ja opettajien kanssa
  • ja nauttii siitä, että voi kehittää taitojaan atempo.

Grazin yliopisto

Perustettu vuonna 1585, Grazin yliopisto (Uni Graz) on toiseksi vanhin yliopisto Itävallassa. Noin 31 000 opiskelijallaan ja 4 300 työntekijällään se on yksi Itävallan suurimmista korkeakoulutuslaitoksista. Se on kattava yliopisto, joka tarjoaa noin 120 opintosuunnitelmaa 76 instituutissa, jotka on järjestetty kuuteen tiedekuntaan. Yliopistolla on vahva kansainvälinen profiili, ja se on mukana lukuisissa globaaleissa verkostoissa (esim. Coimbra Group ja Utrecht Network). Näiden verkostojen ja erilaisten projektien ja aktiviteettien kautta se on yhteydessä noin 500 kansainväliseen partnerilaitokseen. Yliopiston asiantuntemus sisältää kansainvälisten tutkimus- ja koulutusprojektien toteuttamisen ja hallinnoinnin yhteistyössä maailmanlaajuisten kumppaneiden kanssa. Se on jäsen “Arqus European University Alliance” -verkostossa, joka saa EU:n rahoitusta Erasmus+ -toiminnassa “European Universities”. Kansainvälisissä projektitoiminnoissaan yliopisto on sitoutunut tiedon siirtämiseen ja projektin tavoitteiden kehittämiseen ja toteuttamiseen korkeakoulutuksen hyödyksi ja edistymiseksi. Perus- ja soveltavassa tutkimuksessa yliopisto edistää ajankohtaista ja metodologista monimuotoisuutta kansainvälisessä yhteistyöverkostossa ja rakentaa profiiliaan määrittämällä tutkimuksen painopisteitä ottaen huomioon yhteiskunnallisesti merkittävät tutkimuskysymykset. Innovaatiot ja monitieteinen tutkimusyhteistyö ovat erityisen rohkaisevia aiheita.

Verkkosivu: https://www.uni-graz.at/en/

Rooli projektissa:

Grazin yliopisto on projektipartneri ja johtaa arviointiprosessia. Lisäksi yliopisto osallistuu Digitaalisten Valmentajien tulevan koulutuksen opetussuunnitelman kehittämiseen ja seuraa projektin materiaalien ja tulosten levittämistä ja hyödyntämistä, työskennellen tiiviissä yhteistyössä muiden kumppaneiden kanssa.

 

Projektiryhmä: 

Ass.-Prof. Dipl.-Sprachwiss. Susanne Seifert, PhD (projektinhallinta, tutkimusassistentti):

Susanne on Grazin yliopiston inklusiivisen kasvatuksen apulaisprofessori. Tässä hankkeessa hän ja hänen ryhmänsä osallistuvat analyysivaiheeseen ja opetussuunnitelman kehittämiseen.

Verkkosivusto

Valerie Fredericks, BA MSc (tutkimusassistentti):

Valerie on tutkimusassistentti Grazin yliopistossa. Osa hänen väitöskirjatutkimuksestaan keskittyy opettajien ajatuksiin ja osaamiseen, kun he työskentelevät DigiCoachien kanssa luokissaan.

Verkkosivusto

Yvonne Fasching, BA (tutkimusavustaja):

Yvonne on projektiassistentti Grazin yliopistossa ja kirjoittaa parhaillaan maisterin tutkielmaansa inklusiivisesta kasvatuksesta. Hän osallistuu muun muassa analyysivaiheeseen ja opetussuunnitelman laatimiseen.

Verkkosivusto

Saint John of God Community Service Ireland

SJOGCS tukee yli 800 kehitysvammaista henkilöä. He ovat edelläkävijöitä digitaalitekniikan käytön edistämisessä ja tukemisessa. Tämä on ollut mahdollista kumppanuuksien ja useiden Erasmus+-ohjelmasta rahoitettujen hankkeiden ansiosta. Näillä hankkeilla pyritään parantamaan vammaisten ihmisten taitoja digitaalista saavutettavuutta edistävien innovatiivisten hankkeiden avulla. SJOGCS on myös tukenut useita yhteissuunnitteluhankkeita, ja yhteissuunnittelun tuntemus auttaa tekemään prosessista mahdollisimman osallistavan ja osallistujia voimaannuttavan*.

Verkkosivusto: https://www.sjog.ie/

Rooli hankkeessa:

SJOGCS on hankekumppani ja johtaa kouluille tarkoitetun PR4-käsikirjan kehittämistä yhteistyössä BCLL:n kanssa. Se kehittää myös digitaalisten perustaitojen järjestämistä (moduuli 2). SJOG Community Service vastaa tämän moduulin opetussuunnitelman ja oppimateriaalin sisällön suunnittelusta.

 

Projektiryhmä: 

Patrick Fitzgerald

Patrick on itseohjautuva asianajaja ja Liffey Voices -itseohjauselimen puheenjohtaja Saint John of God Community Services Liffey Services -yhteisöpalveluissa. Hän on tällä hetkellä palkattu apusuunnittelija SJOG Research Foundationissa, ja apuvälineteknologia on asia, johon hän suhtautuu intohimoisesti. Patrick on ollut mukana myös TU Dublinin yhteissuunnitteluhankkeissa, ja tänä vuonna hän otti vastaan UNZeroProject-palkinnon hankkeen osallistujien puolesta.

Sarah Gavra Boland

Sarah on digitaalisen saavutettavuuden ja avustavan teknologian koordinaattori, ja hän on työskennellyt St John of God Community Services -yhteisöpalveluissa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt erilaisissa paikallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa, joissa on keskitytty digitaaliseen esteettömyyteen digitaalisen kuilun umpeen kuromiseksi. Sarah toimi SJOG:n projektipäällikkönä kuudessa Erasmus+-hankkeessa, joissa keskityttiin digitaaliseen saavutettavuuteen ja avustavaan teknologiaan. Sarah suoritti hiljattain Master’s in Digital Health Transformation -tutkinnon UL:ssa ja on tällä hetkellä SJOG:n projektipäällikkö CREATE-rahoitteisessa AT Passport -hankkeessa.

Colin

Colin O’brien

Colin on digitaalitekniikan projektiassistentti. Hänellä on taustaa visuaalisesta viestinnästä, kuvituksesta, graafisesta suunnittelusta ja kuvataiteesta.

Klara Gyarmathy

Klara on SJOG:n AT-koordinaattori, ja hänellä on koulutustausta. Tällä hetkellä hän opiskelee psykologiaa ja keskittyy teknologiaan.

Fatima Badmos

Fatima on digitaalitekniikan projektiassistentti SJOG:ssa. Hänen taustansa on ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksessa, verkkosuunnittelussa ja verkkopohjaisessa opetussuunnittelussa. Fatima tekee parhaillaan tohtorin tutkintoa ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksesta.

TRYcamps Language School on vuonna 2014 perustettu yksityinen yritys Suomessa (nimellä piTRY Education ja TRYcamps, vuodesta 2019 alkaen TRYcamps Language School Ltd). Erikoistumme järjestämään kesäleirejä 9-19-vuotiaille lapsille. Talvikuukausina tarjoamme verkkotunteja, aikuisten kielikursseja ja opettajien (suomalaiset ja eurooppalaiset (KA1)), kirjastonhoitajien ja muiden läänin virkamiesten täydennys- / CPD-kursseja. Koulutukset sisältävät: kielten oppiminen, ICT-tietämys/taito, ICT koulutuksessa / opetuksessa, SEND-menetelmät / opetus, pedagoginen lähestymistapa/kurssisuunnitelman toteuttaminen, positiivinen kasvatus, tietojen arviointi, ilmiöpohjainen oppiminen, käännetty oppiminen, sosiaalinen media, videoproduktiot ja käytännön työpajat.

https://www.trycamps.fi/

Rooli hankkeessa:

TRYcamps on hankekumppani ja johtaa PR 3 – Pedagogisen henkilöstön menetelmäoppaan kehittämistä. Lisäksi ne kehittävät SAID-työkalupaketin (moduuli 3) organisointia ja vastaavat tämän moduulin opetussuunnitelman ja oppimateriaalin sisällön suunnittelusta.

 

Projektiryhmä: 

Petri Ilmonen, MEd (projektinhallinta)

Petri on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri (Suomi) ja erikoistunut tieto- ja viestintätekniikkaan opetuksessa sekä erityisopetukseen ja inklusiiviseen opetukseen. Hän tuo asiantuntemuksensa SAID-työkalupaketin ja siihen liittyvien materiaalien kehittämiseen.

Verkkosivusto